MÜSİAD'tan ailelere psikolojik destek

MÜSİAD

MÜSİAD Kırıkkale şubesi, vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Bünyesine aldığı uzman psikolog ile MÜSİAD ruh sağlığınıza da hizmet etmeye başladı. Dernek, geleceğin iş adamlarını manevi destekte sağlıyor.

TOPLUMSAL BİR HİZMET

MÜSİAD Kırıkkale Şubesi Kırıkkale halkına hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Kamuoyu yararına birçok konuda vatandaşlara destek olan MÜSİAD, bu yardımcı konularına bir yenisini daha ekledi. Bünyesine aldığı Uzman Psikolog İrem Nur Özer ile Kırıkkale’de bir ilke imza attı. Dernek olarak ilk kez bir psikolog ile anlaşma yapan MÜSİAD, Kırıkkale halkının ruh sağlığına da hizmet edecek. Toplumsal konularda hassasiyetle çalışan Müstakil Sanayiceler ve İş adamları Derneği, geleceğin iş adamlarını yetiştirmenin yanı sıra toplumsal hizmet ile bir ilke imza attı.

 

PSİKOLOJİK DESTEK

Psikolog Aile Danışmanı İrem Nur Özer, konu hakkında yaptığı açıklamada, 0-18 yaş çocuklara ve ailelerine psikolojik manada destek olacaklarını açıkladı. Özer, “Bugün sosyal yaşamın gündemini oluşturan problemlerin önemli bir kısmı psikolojik kökenlidir. Kişinin psikolojik problemleri ile ilgili bir yardım almaya yönelmesi ya da yönlendirilmesi, çoğunlukla şu üç temel duygulanımda yaşadığı rahatsızlığının belirli bir seviyenin üzerinde seyretmesiyle belirir: üzüntü, kırgınlık ve endişe. Burada belirleyici olan bu duygulanımları yaşamak veya yaşamamak değil ancak günlük yaşantının akışını engelleyecek ölçüde rahatsızlık verici bir seviyede yaşıyor olmaktır.”

 

KIZGINLIK YA DA ENDİŞE DUYARIZ

“Zira hepimiz zaman zaman, hatta sıkça farklı ya da benzer durumlar karşısında üzüntü, kızgınlık ya da endişe duyarız. Kişi bir tehlike ile karşı karşıya ise endişelenir; zihni, kaybı ile meşgulse üzüntü duyar; ya da suçlu olarak gördüğü kişinin kabul edilemez davranışına odaklanmışsa kızgınlık duyar. Psikolojik değerlendirme bu duygulanımların ve eşlik eden düşüncelerin kişiye verdiği rahatsızlığın boyutu ve beraberinde sergilenen anlamlı ancak işlevsel olmayan davranış biçimleri doğrultusunda yapılır.”

 

AİLENİN ROLÜ ARTMAKTADIR

“Çocuklara yönelik hizmetlerimiz, 0-18 yaş arasında bulunan, aile, çevre, okul gibi ortamlarda uyum ve davranış sorunları gösteren ve bu nedenlerle zorlayıcı ilişkiler yaşayan çocuklara yöneliktir. Çocuklara yönelik hizmetlerimiz şu başlıklarda toplanmaktadır: Arkadaş ilişkileri sorunları,  Özgüven sorunları Hiperaktivite ve dikkat sorunları, konuşma bozuklukları, sınav kaygısı Anne - baba - çocuk ilişkisinde yaşanan güçlükler, İnatçılık, Motivasyon, Saldırganlık, Organize olamama (kendini yönetme becerisi), Zamanı planlayamama Başarısızlık, Takıntılar, Cinsel yönelim sorunları, Okul fobisi, okula uyum sorunları vb. Çocuklarda görülen sorunların çözümünde aile sisteminin etkisi çok önemlidir. Bu nedenler çocuğa psikolojik yardım hizmetinde, çocuğun yaşı küçüldükçe ailenin rolü artmaktadır.”

 

 

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLEN KONULAR

“Anne ve babalar ve çocuklar için verdiğimiz hizmetler ise; Anne-babanın çocuk yetiştirme tutumlarının belirlenmesi ve Eşler arası iletişimin çocuk üzerinde etkileri konusunda bilgilendirme ve rehberlik, parçalanmış aile ve çocuklarına psikolojik destekler, çocuklarda dikkat eksikliği hiperaktivite, sınav kaygısı, tırnak yemek, tikler gibi davranış bozuklukları konularında psikolojik destek ve programların uygulanması, çocuğa temel alışkanlıklar kazandırma(yeme bozuklukları ve tuvalet eğitimi)  için rehberlik, , meslek seçiminde lise son sınıf öğrencilerine tercih rehberliği ve ders çalışma programları ile destekleme, konuşma bozukluğu olan çocuklar için uygulanan testlerle konuşma yaşının belirlenmesi ve konuşma terapileri, zeka geriliği olan çocuklar için programlar, depresyon ve uyum sorunları konusunda hizmet verilmektedir.” dedi.

 

 

Önemini hepimiz biliyoruz

Konu hakkında bir açıklama da MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Haşim Baloğlu yaptı. Baloğlu yaptığı açıklamada, aile içi eğitimlerin önemini hepimiz biliyoruz. Bu konuda dernek olarak da faaliyet yapmak istedik. Bünyemize aldığımız uzman psikolog doktorumuz ile beraber vatandaşlarımıza ve onların çocuklarına hizmet veriyoruz. Geleceğin iş adamlarına faydalı olabilmek için MÜSİAD bünyesinde böyle bir faaliyetimiz oluyor. Tüm vatandaşlarımızı şubemize bekliyoruz. İletişim telefonu 333 33 01. Adres Yaylacık Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi numara 16.



ayşegül z.
11.01.2014 12:39:21
psikolog hanıma teşekkür ediyorum oğlum için gittik ve desteklerinin faydasını gördük

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ